QUÍ SOM?

Història

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat és l’entitat en actiu més antiga del nostre poble, hi ha activitats documentades des de finals del segle XIX , i va refundar-se i legalitzar-se l’any 1916. Les persones que varen signar els documents es defineixen com a Junta Organizadora de la Sociedad de San Antonio de Santa Perpétua de Moguda i eren:

Pedro Oller Jose Ricart Juan Rovira

La primera adreça legal de l’entitat era al carrer de Sant Llorenç.

Segons consta en els seus Estatuts Textualment:

Esta Sociedad tendrá el solo fin recreativo en todas sus manifestaciones a fin de organizar cada año una fiesta popular de sus asociados el dia 17 de enero, estableciendo entre ellos una verdadera fraternidad y armonia sin quepueda tener nunca caracter politico ni religioso.

Encara que el substantiu “carreters” no apareixia originalment en el nom de l’associació, els Estatuts ho delimiten ben diàfanament.

socio de esta Sociedad es indispensable tratar con caballerias, carruages y demas accesorios de este ramo.

En el moment d’aprovar-los, comptaven amb uns vint-i-cinc associats, que en només dos anys ja s’havien doblat. Patrimoni de L’Entitat, l’entitat té en propietat una bandera brodada en Damasc granat amb Sant Antoni i el porquet, i desde l’any 2006 amb motiu dels 90 anys de la seva fundació un estandar commemoratiu. També l’imatge del Sant Patró és venerada a la Parròquia de Santa Perpètua. L’any 2000 i amb una edició de 1000 exemplars, es recuperen els goigs de Sant Antoni amb motiu del Jubileu.

Història recent

Al 2006 la Nostra societat va celebrar el seu 90è aniversari. Aquest va ser el logotip conmemoratiu: